Bestellingen aan leveranciers

Iedere gebruiker die wenst het beheer van de aankopen te verzekeren, heeft de mogelijkheid om de bestelling aan de leveranciers te boeken. Op basis van de zendnota of van de leveranciersfactuur, kan hij vervolgens de betreffende bestellingen afpunten en controle op de hoeveelheden en de prijzen uitoefenen. De voorraad wordt automatisch bijgewerkt. 
Het is ook mogelijk om via dit programma offertes op te vragen aan de leveranciers (prijsaanvraag). Zodra een offerte bevestigd wordt, kan deze gewijzigd worden en kan automatisch een bestelbon opgemaakt worden.
Per artikel kunnen zowel de hoofdleverancier als de “nevenleveranciers” bijgehouden worden, waarbij per leverancier een afzonderlijke fiche wordt gememoriseerd. Op basis van de bestellingen van de klanten kunnen de bestellingen aan de leveranciers automatisch opgemaakt worden. Een precieze relatie wordt gemaakt tussen de bestelling van de klant en zijn bestelling bij de leverancier. Van zodra de leverancier de goederen levert, wordt de zendnota naar de klant automatisch aangemaakt. Een voorstel tot bestelling van artikelen die onder de minimumstock zijn, kan manueel of automatisch opgemaakt worden. 

De opvolging van de aankoopdocumenten wordt beheerd door een volledig programma die selecties op ieder type document toelaat volgens meerdere criteria. Er is eveneens een onderscheid gemaakt tussen de openstaande documenten, toegewezen of gefactureerde documenten. Op basis van deze selecties kunnen verscheidene lijsten afgedrukt worden. 

Er bestaan 2 mogelijkheden om een aankoopdocument te realiseren. De gebruiker kan het standaard document laten personaliseren (invoegen van een logo, briefhoofd, …), of een specifieke layout die in de software zal geïntegreerd worden.
Een gepersonaliseerd document is voorzien in het programma aankoopbeheer. Het is eveneens mogelijk om supplementaire aankoopdocumenten te integreren (per leverancier, met of zonder vermelde prijzen, …).